De laatste rustplaats voor VW busjes.

Het leven van een auto is meestal niet oneindig, ook dat van een VW bus niet…

Nadat ik in 1996 mijn T3 doka heb aangeschaft had ik enkele delen nodig zoals bijvoorbeeld een achterbank en linker portier die ik toentertijd op verschillende autosloperijen opgescharreld heb. In die tijd stonden er nog volop T3 bussen op de sloperijen en één enkele sloperij had zelfs nog wat karkassen van T2 bussen staan die al wel flink waren leeggeroofd.

Ik heb me in die tijd wel regelmatig verbaasd over de bussen die ik op de sloperijen tegenkwam. Natuurlijk stonden er volop bussen met schade van een ongeval maar ik heb ook bussen zien staan die daar terecht te zijn leken gekomen omdat ze door het bedrijfsleven economisch waren afgeschreven maar nog in goede staat leken te zijn.

De foto’s op deze pagina zijn eind jaren ’90 op verschillende sloperijen gemaakt en zijn dus minimaal 15 jaar oud. Het heeft dus geen nut meer om bij mij te informeren waar bepaalde foto’s gemaakt zijn. De bussen op deze foto’s hebben dankzij de staalverwerkende industrie inmiddels allemaal al wel een nieuwe bestemming gevonden.

Ik heb zelf geen onderdelen voorraad en ik verkoop dan ook geen onderdelen! In het geval je op zoek bent naar onderdelen voor een VW T3 bus kun je tegenwoordig onder meer terecht bij de bekende handelaren of op advertentiesites als Marktplaats of Ebay. Op de website van Ebay vind je ook nog eens een uitgebreid aanbod aan onderdelen die vanuit Duitsland worden aangeboden.