De VW T3 gesloten bestelbus

Deze T3 bestelbus heb ik begin 2009 verkocht en deze is dus niet langer meer in mijn bezit.

Voor mijn woon- werkverkeer was ik op zeker moment een eigen auto nodig. Hiervoor wilde ik echter mijn pick-up niet gebruiken omdat ik die niet wil gebruiken als dagelijks vervoermiddel en zeker in de winter niet als er pekel op de weg ligt. Als alternatief had ik mijn zinnen gezet op een VW T3 gesloten bestelbus en op een dag kwam ik op het Internet een advertentie tegen waarin een zo’n bus aangeboden en die daarbij ook nog eens dezelfde kleur als mijn pick-up had. Deze bus bleek in goede staat te verkeren en voldeed precies aan mijn wensen waarop ik deze bus gekocht heb.

De bus heeft natuurlijk wel de nodige gebruikerssporen zoals deuken en enkele krassen maar is overwegend in goede staat. De carrosserie is strak en zit nog goed in de lak. De motor die erin ligt is niet meer de originele motor. Volgens de gegevens van de bus was deze origineel uitgerust met een 1,7ltr dieselmotor maar deze is ooit al vervangen door een 1,6ltr dieselmotor.

De bus was op het moment van aankoop voorzien van afschuwelijke plastic wieldoppen op de velgen. Deze wieldoppen vind ik absoluut niet staan onder een T3 dus heb ik de velgen inmiddels al opnieuw gespoten en weer voorzien van de originele stalen VW wieldoppen.

De laadruimte van de bus is momenteel nog een “bouwplaats” en moet nog een keer afgetimmerd worden. Hier zal geen kabinetswerk van gemaakt worden omdat het uiteindelijk toch een gebruiksbus moet worden.